NS Reizigers Amsterdam Central station

Renovation and interior of office spaces in the attic of the station building

Renovation of the NS Reizigers office space in the attic of the Amsterdam Central station building.

The new design features inter-office walls mostly in glass. The lowered ceiling was renewed and made higher than in the original situation.

The desired work and meeting spaces were designed as individual loose-standing elements on the storey. For the counter, pantries and photocopying equipment, separate custom furniture was designed.

LocationCentral Station, Amsterdam
Floor area1800 sq m gross floor area
Year2006 – 2007
StatusCompleted
ClientNS Vastgoed, now NS Stations, Utrecht
ArchitectRuland Architecten, Amsterdam
ConstructeurAdviesburo Köhler, Amsterdam
Advisor InstallationsMovares Nederland bv, Utrecht
Advisor Building PhysicsAdviesbureau Peutz & Associes bv, Zoetermeer
Construction managementNS Projectconsult, now Royal Haskoning DHV, Utrecht
ContractorKrämer Bouw, Amsterdam
In cooperation withDedato architecten en ontwerpers, Amsterdam
PhotographyJannes Linders, Rotterdam