NS Reizigers Amsterdam Centraal

Renovatie en interieur van kantoren op de zolderverdieping van het stationsgebouw

Renovatie van de kantoorruimten voor NS Reizigers op de zolderverdieping van het stationsgebouw van Amsterdam Centraal Station.

In de nieuwe inrichting zijn scheidingswanden van de kantoren zoveel mogelijk in glas uitgevoerd. Het verlaagde plafond is vernieuwd en verhoogd aangebracht ten opzichte van de oorspronkelijke situatie.

De gewenste afsluitbare werk- en vergaderplekken zijn ontworpen als individuele losstaande elementen op de verdieping. Ook zijn voor de balie, pantry’s en kopieerapparatuur los geplaatste, speciale meubels ontworpen.

LokatieCentraal Station, Amsterdam
Metrage1800 m2 bvo
Jaar2006 – 2007
StatusUitgevoerd
OpdrachtgeverNS Vastgoed, nu NS Stations, Utrecht
ArchitectRuland Architecten, Amsterdam
ConstructeurAdviesburo Köhler, Amsterdam
Adviseur InstallatiesHolland Railconsult, nu Movares Nederland bv, Utrecht
Adviseur BouwfysicaAdviesbureau Peutz & Associes bv, Zoetermeer
BouwdirectieNS Projectconsult, nu Royal Haskoning DHV, Utrecht
AannemerKrämer Bouw, Amsterdam
In samenwerking metDedato architecten en ontwerpers, Amsterdam
FotografieJannes Linders, Rotterdam