Interieur hoofdkantoor TUC Rail te Brussel

Een veelzijdige en kleurrijke werkomgeving

Interieurontwerp voor de huisvesting van TUC Rail in een bestaand kantoorgebouw aan de Fonsylaan, nabij het Zuid Station, in Brussel.

Om in het anonieme en amorfe interieur van het bestaande gebouw de verschillende verdiepingen richting en herkenbaarheid te geven is het interieur volledig los gehouden van de bestaande gevels en zijn de voornaamste binnen- en kastenwanden gedraaid t.o.v. ortogonale assen van het gebouw.

De wanden die de richting en routing in het gebouw bepalen zijn per verdieping uitgevoerd met een andere thema, refererend aan de activiteit van de afdeling op de desbetreffende verdieping. Elke route wordt beëindigd door een “living”, de informele ontmoeting- en vergaderruimte, die ook per verdieping volgens een steeds wisselend thema is ingericht.

De richting in de open landschapskantoren in de vleugels van het gebouw wordt bepaald door de “city-wall”, een vaste plint van lage ladekasten met daarop een steeds wisselend landschap van hoge kasten, zitjes en aflegbladen. Het kantoormeubilair zelf wordt uitgevoerd in de huiskleuren van TUC Rail.

LokatieBrussel, België
Metrage10.000 m2 BVO
Jaar 2007 – 2008
StatusUitgevoerd
OpdrachtgeverTUC RAIL – Belgian Train Engineering, Brussel, België
ArchitectRuland Architecten, Amsterdam
AannemerGispen, België
In samenwerking metBVB Architecten, Brussel, België
FotografieBogdan van Broeck architecten, Brussel, België