Woonhuis Zwaaneveld

Verbouwing en uitbreiding van woning

De opgave was het vergroten van de eetkamer van deze jaren ‘30 woning. Omdat de locatie voor de gewenste uitbreiding direct grenst aan de openbare ruimte moest tevens rekening gehouden worden met de privacy van de bewoners.

De vorm van de uitbreiding sluit aan bij de in deze buurt aanwezige oorspronkelijke erkers. Voor een maximaal contrast met de bestaande, zorgvuldig gedetailleerde woning is de gevel van de hedendaagse toevoeging geheel uitgevoerd in titaan-zink. De als langwerpige perforaties gedetailleerde ramen zorgen voor een gedoseerde lichttoetreding en de gewenste privacy.

LokatieAmstelveen
Jaar1995
StatusUitgevoerd
OpdrachtgeverPrivé
ArchitectRuland Architecten, Amsterdam
ConstructeurAdviesburo Köhler, Amsterdam
AannemerBouwbedrijf Kuijl b.v., Amsterdam
FotografieF. Keuzekamp, Pijnacker