Ruland Architecten: Integrators in kwaliteit

We zien architectuur als ambacht en de architect als vakman. Met kennis en ervaring op alle schaalniveaus tot op het kleinste detail.

Voor ons is een project altijd meer dan alleen een bouwkundige opgave. En vinden we het vanzelfsprekend meer te doen dan het minimale.

We zien onszelf dan ook graag als de ‘integrator’ in zowel het ontwerp- als in het bouwproces.

Dit doen we op basis van opgebouwde kennis, ervaring en onderzoek. Luisterend naar de opdrachtgever om de opdracht, het gebouw, de locatie te doorgronden. Door verder te kijken dan de directe vraag.

Voor ons heeft vrijwel elk gebouw ‘waarde’ en is geen locatie ‘onmogelijk’. Daarbij vinden we het verhaal dat verteld wordt door het bestaande gebouw of de locatie een belangrijke leidraad, waar we nieuwe lagen aan toevoegen.

NS logo

Ik heb de samenwerking als zeer constructief ervaren. Ruland Architecten vind ik met name sterk in “monumentale renovatieprojecten” waarbij ik de passie voor de historie, het kunnen meedenken vanuit het eigenaarsperspectief en de ruimere begeleiding dan alleen architectuur als bijzonder heb ervaren.

Daarnaast zijn de personen achter Ruland Architecten prettig om mee samen te werken.

NS logo

Ruland Architecten heeft aangetoonde ervaring met monumenten en heeft voor NS Stations meerdere monumenten succesvol verbouwd. De integratie van installaties en hedendaagse voorzieningen in een monumentale omgeving is een speerpunt van het bureau. De kennis en kunde van de medewerkers van het bureau zorgt ervoor dat zij goede gespreks- en projectpartners zijn en daarmee een belangrijke rol spelen in de relatie met gemeente en monumentenzorg. De korte lijnen binnen het bureau, de flexibiliteit en creativiteit zijn een meerwaarde.

Ruland Architecten was dan ook de gewezen kandidaat om deze opgave te realiseren.

© Ruland Architecten 2021