Motel One Rotterdam

Bestaand kantoorpand wordt groene toren

Het kantoorpand op de hoek Westblaak – Karel Doormanstraat in het centrum van Rotterdam stond al geruime tijd leeg. Gezien de aantrekkende hotelmarkt voor Rotterdam is deze locatie uitermate geschikt voor herbestemming als een nieuw hotel. In opdracht van Premium Vastgoed b.v. heeft Ruland Architecten een ontwerp gemaakt voor deze herbestemming.

 

Het ontwerp van Ruland Architecten betreft een rationele indeling van de bestaande kantoorverdiepingen in te vullen met hotelkamers. Op de begane grond bevinden zich de foyer en de ontbijtzaal / keuken. Op het dak komt een groot dakterras.

Naast de transformatie van het bestaande gebouw is er ook een nieuwe uitbreiding voorzien in de vorm van een hoogbouw van tien verdiepingen. Hiermee kan de zeer benodigde investering in het bestaande gebouw rendabel gemaakt worden. De hoogbouw wordt uitgevoerd in een lichte staal constructie.

Er is gekozen voor een duidelijk contrast tussen de nieuwe bouwdeel, een niervormig object, en het bestaande kantoorpand dat op zich al zeer markant is vorm gegeven op de hoek van de twee drukke straten. De ronde vormen contrasteren tevens met de vele rechthoekige hoogbouwprojecten in de directe omgeving van de locatie. De keuze voor gevelbegroeiing en de materialisering in staal en glas maken de nieuwbouw een eigenzinnige en een markante verschijning.

Deze vormgeving is passend bij de ambitie van de hotelketen die zich met deze eerste vestiging binnen de Nederlandse hotelmarkt wil realiseren. Een groene scheut in het stenen bos.

  • Motel One Rotterdam
LokatieRotterdam
Metrage9000 m2 bvo
Jaar2012
StatusVoorlopig Ontwerp
OpdrachtgeverPremium Vastgoed B.V., Nijmegen
ArchitectRuland Architecten, Amsterdam
AfbeeldingenRuland Architecten, Amsterdam

© Ruland Architecten 2021