Geduld is een mooie zaak

Nieuwbouw duurzaam kantoorpand op een bijzondere locatie

Soms moet je voor eigentijdse architectuur de tijd nemen. In 2006 opgestart, in 2018 de realisatie; kantoorvilla Breedband. Ruland Architecten is uitermate trots op de bouw van deze duurzame kantoorvilla op een zeer bijzondere locatie in Arnhem.

De kantoorvilla wordt het nieuwe onderkomen van een snelgroeiend IT bedrijf. De kantoorvilla is met een integrale materialisatie, uitwerking en detaillering klaar voor de toekomst. Het gedurfde duurzame ontwerp met energiezuinige en warmte terugwinnende warmtepompen is helemaal van deze gasloze tijd en sluit perfect aan op de moderne bedrijfsfilosofie van Breedband.

De villa heeft tevens met de zichtbare duurzame installaties een technische industriële uitstraling.

De villa is een combinatie van robuust zwart metselwerk en semi-structurele, deels gebogen, heldere beglazing in een blank geanodiseerde aluminium vliesgevel. Door de dunne betonnen verdiepingsvloeren met geïntegreerde staalconstructie is het mogelijk binnen de stedenbouwkundige envelop een drietal verdiepingen te realiseren. Samen met de overbouwing op de eerste verdieping en de markante halfronde uitkraging, waar zelfs een fietspad onderdoor loopt, wordt de beperkte kavelafmeting maximaal benut.

Het markante ontwerp past binnen de stedenbouwkundige randvoorwaarden en het ontwikkelingsplan van het stationsproject Arnhem Centraal. De locatie neemt een bijzondere positie in; het is onderdeel van de gevelwand langs deze nieuwe entreeroute naar het centrum van Arnhem, maar vormt ook de overgang naar de er achter gelegen 19e eeuwse Burgemeesterwijk en het park Sonsbeek.

Het nieuwe duurzame (kantoor) bouwen volgens Ruland Architecten.

LokatieArnhem
Metrage700 m2 bvo
Jaar2006 – 2010, 2016 –
StatusIn uitvoering
OpdrachtgeverBreedband Arnhem, Arnhem
ArchitectRuland Architecten, Amsterdam
BouwdirectieMevon, Huissen
Constructeur
ABT, Velp
Adviseur InstallatiesBrunsveld Veerbeek, Arnhem
Interieur architectStudio Westgeest, Arnhem
AannemerPolinder Bouw, Arnhem
InstallatiesVan den Berg Installateurs, Ede
AfbeeldingenRuland Architecten, Amsterdam