Bloemenkiosk JP Bloembinders

De nieuwbouw vervangt een reeds bestaande houten kiosk. Door het verwijderen van een aantal parkeerplaatsen bij de toegangsweg naar de achtergelegen flats ontstaat er een pleintje voor de entree van deze flats. De nieuwe kiosk is zoveel mogelijk aan de achterzijde van dit pleintje gesitueerd, waardoor een grotere buitenverkoop ruimte voor de kiosk en een aantrekkelijke entree voor de flats gecreëerd kon worden.

De verkoopruimte van de kiosk zelf is als een volledig transparante ruimte ontworpen waarin twee dichte volumes geplaatst zijn, een zilver volume met de koelcel en een houten volume met de sanitaire ruimte. De luifel kraagt als los staand element uit over de kiosk en vormt samen met de gekleurde, vaste doekzonwering een markant herkenningspunt in de buurt.

LokatieGouda
Jaar1996 – 2000
StatusUitgevoerd
OpdrachtgeverJP Bloembinders, Gouda
ArchitectRuland Architecten, Amsterdam
FotografieF. Keuzekamp, Pijnacker