Luxe, licht appartement in voormalige verbandmiddelenfabriek

Ruland Architecten ontwerpt een opvallend, licht en ruim interieur

Voor een casco appartement in de voormalige verbandmiddelenfabriek aan de Weesperzijde in Amsterdam heeft Ruland Architecten een opvallend, licht en ruim interieur ontworpen.

 

Dit bijzondere appartement met ruim zicht op de Amstel bevindt zich op de 3e en 4e verdieping van de door Hund Falk architecten ontworpen casco opbouw op het bestaande gebouw.

Op de 3e verdieping bevindt zicht de centrale entree van het appartement, de slaap- en badkamers en de serviceruimte. Een robuuste, stalen trap verbindt de entreehal met de woonverdieping. De hele 4e verdieping is woon- en leefruimte ruimte met een open keuken. Deze keuken werd geheel op maat ontworpen naar de specifieke wens van de opdrachtgever.

Door het nieuw aangebrachte centraal gelegen daklicht, dringt het daglicht diep door in de woning en ontstaat er een lichte en ruime entreehal. Het ruime dakterras grenst direct aan de woonruimte.

De afwerking van de diverse ruimten is bewust smaakvol eenvoudig en industrieel gekozen. Er is speciale aandacht besteed aan de detaillering en alles is hoogwaardig in zijn materialisering.

LokatieAmsterdam
Metrage150 m2 bvo
Jaar2015 – 2016
StatusUitgevoerd
OpdrachtgeverPrivé
ArchitectRuland Architecten, Amsterdam
ConstructeurDEJA Bouwadviseur b.v., Nootdorp
AannemerBouwbedrijf Visser en Bunschoten b.v., Huizen
FotografieJannes Linders, Rotterdam
AfbeeldingenRuland Architecten, Amsterdam